U bent hier: Home

Home Page


 

Welkom bij de Beneteau Club Nederland

De Beneteauclub is een club voor en door gewone mensen, die elkaar in hun waarde laten en ervaringen willen delen. Soms samen dingen willen doen, soms omdat ze het gewoon leuk vinden om over varen en over hun en jouw Beneteau in het bijzonder te praten. Natuurlijk snappen we allemaal goed, waarom we juist voor een Beneteau hebben gekozen. Of misschien was het toeval en was je eigenlijk op zoek naar een ander schip en liep je, Lucky You, gewoon tegen een Beneteau aan, en wil je er nu meer over weten: lees meer

 Nova Yachting stelt 50 vrijkaarten voor BOOT Düsseldorf beschikbaar aan de BCN

 

Nova Yachting in Bruinisse heeft als Beneteaudealer 50 vrijkaarten beschikbaar gesteld aan de leden van de Beneteauclub. Nova Yachting is op BOOT aanwezig met alle merken die zij vertegenwoordigen.  Boot Düsseldorf wordt komend jaar gehouden van 20 t/m 28 januari. Heb je belangstelling voor vrijkaarten, stuur dan voor 31 december een mail naar  . Geef hierin ook aan hoeveel kaarten je zou willen ontvangen. In principe gaan deze per stuk of per 2. Bij meer belangstelling worden de kaarten verloot. Dit geldt ook voor eventueel overgebleven kaarten.

 


 

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst 2018. d.d. 20 januari 2018

De nieuwjaarsbijeenkomst 2018 vindt plaats bij Restaurant “de Olifant” in Breukelen.

 

 

In dit restaurant met Italiaanse keuken ontvangen wij jullie graag rond 16:30 uur voor een borrel en een hapje.

Zoals elk jaar is er ook weer de fotowedstrijd waar de mooiste foto’s van de vakantie of andere mooie momenten weer door de aanwezige worden beoordeeld en beloond met een mooie prijs.

Maximaal 3 foto’s per boot en natuurlijk moet er een Beneteau, of een deel daarvan zichtbaar zijn.

Graag vooraf de foto’s sturen naar

 

Tijdens de nieuwjaarsborrel presenteren we de evenementen voor het nieuwe seizoen.

Als je op de hoogte wilt zijn van de evenementen kom dan gezellig langs.

 

Omstreeks 19:00 is er voor de liefhebbers een Shared Dining met diverse Italiaanse voorgerechtjes en daarna enkele warme gerechten. De gerechten zijn met vis en vlees en voor ieder wat wils. Het dessert is een plank met Dolci Misti (diverse Italiaanse lekkernijen).  Tot slot is er voor de liefhebber nog een kopje koffie of thee.

Dit diner is voor eigen rekening en de kosten hiervoor bedragen € 38,00

 

Alleen borrelen kan natuurlijk ook.

 

Het restaurant de Olifant is makkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

Met de boot komen is ook mogelijk, de Olifant beschikt over een eigen aanlegsteiger aan de Vecht.

 

Het Adres is:

 Straatweg 1

 3621BG in Breukelen

 0346 561478

 www.deolifant.nl

 

Graag inschrijven vooraf via                                                                                                                                 onder vermelding van naam en aantal personen, wel of niet mee eten en eventuele dieetwensen.

Aanmelden via de site is mogelijk, maar daar kan niet worden vermeld of je wel of niet mee wil eten.

 


 

 Afsluittocht 2017 URK

De afsluittocht vanuit de haven van Urk had dit jaar een speciaal tintje. 

Met 7 inschrijvingen verzamelde er slecht 5 op Urk, maar in de avond kwam er toch nog één boot bij en was het startveld met 6 boten compleet.

De steigerborrel werd vanwege het weer naar café "het Haventje van Urk" verplaatst waar het met 11 m/v toch heel gezellig was. Het palaver werd verzet naar 10:00 uur op de Touch of Destiny. Met de schepen; Touch of Destiny, Ciel Blue, Celeste, Vela, Cullus en Piekant was het startveld compleet. Om 11:00 gps tijd ging de Piekant als eerste over de startlijn bij de UK22 en UK7 dan naar de HRA, Sport-E, HRA, Sport-E en de finish bij UK22/UK7. Dus twee keer een kruisrak en twee keer voor de wind, een leuke baan uitgezet door Henri van Blerk onze wedstrijdleider van de afsluittocht. Dat er slechts drie schepen de finish bereikte had een heel ander verhaal. Van de drie schepen was de Touch of Destiny van Henri het snelst, de Cullus van Roelof tweede en de Vela van Arjen en Ilse derde. Een mooie prestatie. Wat gebeurde er met de andere drie gestarte schepen? De Celeste keerde al voortijdig naar de haven maar de Ciel Blue en de Piekant dan? De Piekant had na het kruisrak op het voordewindse rak een tweede positie achter de Ciel Blue maar werd wel ingehaald door de Touch of Destiny. Er was weinig wind op het eerste en tweede rak en na het ronden van de Sport-E naderde er een flinke bui, met bijhorende wind. de windmeter ging van 8 naar 17kn. We voeren alle melkmeisje wel of niet uitgeboomd. Plots zagen we de Ciel Blue een manoeuvre maken en een klapgijp als gevolg. We zagen iets overboord gaan en naast het schip hangen maar konden niet zien wat het was, toen het van het schip afdreef zagen we dat het een persoon was. Hoe kon het gebeuren met drie ervaren wedstrijdzeilers aan boord? De Piekant was snel ter plaatse nadat de boom uit de fok was gehaald en weggerold. Daar lag Erik de vaste opstapper van de Ciel Blue met opgeblazen reddingsvest vrolijk te dobberen. Met de nog nooit gebruikte LifeSling werd Erik naar de Piekant gehaald waar hij via de zwemtrap aan boord kwam. Met de drenkeling aan boord maar direct naar de haven gevaren voor zijn eigen droge kleding want een maatje S paste hem toch niet helemaal. Al met al een enerverende dag en een leuk verhaal omdat alles goed was verlopen en er geen letsel was. 'smiddags nog lekker napraten aan boord van de Touch of Destiny (OC46), handig zo'n groot schip. Later op de avond heerlijk gegeten in restaurant "de Zeebodem" Waar ook Rob en Joke van de Blue Passion en Willy en Marius van de Ecco aanschoven. Bij de prijsuitreiking besloot de wedstrijdleider dat de wisseltrofee, die eigenlijk aan de Touche of Destiny behoorde, dat de Piekant de prijs moest ontvangen wegens goed zeemanschap. De bemanning van de Piekant was er heel blij mee, maar vind dat een persoon te water belangrijker is dan een wedstrijd.

Kortom het was weer een zeer geslaagd weekend met voornamelijk gezelligheid. Daar gaat het bij de BCN toch om. 

 

 

Website Beneteau Club Nederland

De website heeft een beveiligingsstructuur waardoor alleen leden van BCN geautoriseerd zijn voor toegang tot de afgesloten gedeelten. Deze delen van de website worden pas na inloggen op de website zichtbaar. Er vindt een automatische check in het ledenbestand plaats. Dit maakt het mogelijk informatie op de site te zetten die alleen voor leden toegankelijk mag zijn.S

 

Nieuws
Fotoalbums 2011
Fotoalbums 2012
FotoAlbums 2013
FotoAlbums 2014
Fotoalbums 2015
Fotoalbums 2016
Fotoalbums 2017
Gehele Forum
Forum Evenementen
Forum Techniek
Forum Vraag en Aanbod
Forum Vaargebieden
Forum Niet Leden
Bestuur / Commissies
Beneteau First Documenten
Beneteau Oceanis Documenten
Lid worden
Contact formulier
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...