U bent hier: Home

Home Page


 

Welkom bij de Beneteau Club Nederland

De Beneteauclub is een club voor en door gewone mensen, die elkaar in hun waarde laten en ervaringen willen delen. Soms samen dingen willen doen, soms omdat ze het gewoon leuk vinden om over varen en over hun en jouw Beneteau in het bijzonder te praten. Natuurlijk snappen we allemaal goed, waarom we juist voor een Beneteau hebben gekozen. Of misschien was het toeval en was je eigenlijk op zoek naar een ander schip en liep je, Lucky You, gewoon tegen een Beneteau aan, en wil je er nu meer over weten: lees meer

 Programma 2017

- 14 Januari de Nieuwjaarsreceptie bij Marnemoende in IJsselstein.

- 24 Februari Lezing i.c.m. WV Lelystad door Rinze van der Bij en Carla Veldhuis aanvang 20;00 uur

- 14 Maart Algemene Leden Vergadering bij Serry in Loosdrecht.

- 27 t/m 29 April Koningstocht Noord startplaats Enkhuizen en Zuid startplaats n.t.b.

- 17 Juni Beneteau Cup Noord op het Markermeer vanuit Muiden. (georganiseerd door Nova Yachting/Serry en BCN)

- 1 Juli Beneteau Cup Zuid in Bruinisse. (georganiseerd door Nova Yachting en BCN)

- 30 september Afsluittocht Noord.

 


 

 

Koningstocht 27 april

Tijdens de Koningstocht Zuid zijn Ruud en Joke van Oers met de Wandelaar als enige naar Cadzand gevaren, waar ze in de nieuwe haven hebben gelegen. Ze hebben daar genoten van de streekspecialiteit, koffie met een appelbol en ijs.

De Koningstocht Noord is een groot succes geweest met 7 boten in Enkhuizen op donderdagavond. Tijdens de avondborrel is besloten dat we niet een rondje Noord-Holland doen en ook niet naar Kampen gaan. Gezien de wind verwachting werd het een rondje Markermeer: Enkhuizen, Hoorn en Lelystad. Om 11:00 uur vertrokken we richting sluis. Na de sluis was het snel zeilen hijsen en met een ruime koers naar de Nek en aan de wind naar Hoorn. De Piekant was snel vertrokken en werd pas bij Hoorn ingehaald door de Beloega waar Johan het die dag alleen moest doen. We vonden allen een plek aan de gastensteiger van WSV Hoorn. Hier kwamen de Blue Passion en de Feel Well nog bij, waar Bouke van de Feel Well gelijk als nieuw lid is aangemeld, zo kan het dus ook . Na de gezamenlijke borrel in het clubhuis van WSV Hoorn zijn we gaan eten bij restaurant de Bourgondiër, één om te onthouden. De volgende ochtend bij het palaver met koffie, koek en erg weinig wind werd toch besloten dat we naar Lelystad "zeilen". Behalve de Feel Well die een kapotte boegschroefaccu had en bij solo varen is dat niet handig. Veel van ons starten op de motor met of zonder zeil. De Beloega en de Ecco hebben alles gezeild en kwamen daardoor laat binnen in de Bataviahaven, waar de havenmeester Jan bijna een hele steiger voor de Beneteau Club had gereserveerd. Met 16 man/vrouw in de kuip op de Blue Passion, verdween de waterlijn van het achterschip diep onder water, maar steeg de gezelligheid ver boven peil en met de vele lekkere hapjes die ieder meegebracht had, werd het avond eten maar overgeslagen. Zondag was de harde Zuid-Oostenwind werkelijkheid en met de goed gekozen locatie Lelystad was het voor ieder een gunstige thuisreis. Via de aangemaakte groepsapp Koningstocht, hielden we contact en werden foto's en gegevens uitgewisseld. Met dank aan iedereen voor een zeer geslaagde en succesvolle Koningstocht 2017.

Deelnemers waren: Beloega(Johan en Ilse), Blue Passion(Joke en Rob), Celeste(Harry), Ciel Blue(Edwin en Ineke), Ecco(Marius en Willy), Feel Well(Bouke), Piekant(Joke en Hans), Vela(Arjen en Ilse), Swing(Jan en Marga).

Klik HIER voor de fotoreportage. 

 

Afsluittocht 2017 URK

De afsluittocht vanuit de haven van Urk had dit jaar een speciaal tintje. 

Met 7 inschrijvingen verzamelde er slecht 5 op Urk, maar in de avond kwam er toch nog één boot bij.

De steigerborrel werd vanwege het weer naar het café "het Haventje van Urk" verplaatst waar het met 11 m/v toch heel gezellig was. Het palaver werd verzet naar 10:00 uur op de Touche of Destiny. Met de schepen; Touche of Destiny, Ciel Blue, Celeste, Vela, Cullus en Piekant was het startveld compleet. Om 11:00 gps tijd ging de Piekant als eerste over de startlijn bij de UK22 en UK7 dan naar de HRA, Sport-E, HRA, Sport-E en de finish bij UK22/UK7. Dus twee keer een kruisrak en twee keer voor de wind, een leuke baan uitgezet door Henri van Blerk onze wedstrijdleider van de afsluittocht. Dat er slechts drie schepen de finish bereikte had een heel ander verhaal. Van de drie schepen was de Touche of Destiny van Henri het snelst, de Cullus van Roelof tweede en de Vela van Arjen en Ilse derde. Een mooie prestatie. Wat gebeurde er met de andere drie gestarte schepen? De Celeste keerde al voortijdig naar de haven maar de Ciel Blue en de Piekant dan? De Piekant had na het kruisrak op het voordewindse rak een tweede positie achter de Ciel Blue maar werd wel ingehaald door de Touche of Destiny. Er was weinig wind op het eerste en tweede rak en na het ronden van de Sport-E naderde er een flinke bui, met bijhorende wind. de windmeter ging van 8 naar 17kn. We voeren alle melkmeisje wel of niet uitgeboomd. Plots zagen we de Ciel Blue een manoeuvre maken en een klapgijp maken. We zagen iets overboord gaan en naast het schip hangen maar konden niet zien wat het was, toen het van het schip afdreef zagen we dat het een persoon was. Hoe kon het gebeuren met drie ervaren wedstrijdzeilers aan boord. De Piekant was snel ter plaatse na dat de boom uit de fok was gehaald en weggerold. Daar lag Erik de vaste opstapper van de Ciel Blue met opgeblazen reddingsvest vrolijk te dobberen. Met de nog nooit gebruikte LifeSling werd Erik naar de Piekant gehaald waar hij via de zwemtrap aan boord kwam. Met de drenkeling aan boord maar direct naar de haven gevaren voor zijn eigen droge kleding want een maatje S paste hem toch niet helemaal. Al met al een enerverende dag en een leuk verhaal omdat alles goed was verlopen en er geen letsel was. 'smiddags nog lekker napraten aan boord van de Touche of Destiny (OC46), handig zo'n groot schip. Later op de avond heerlijk gegeten in restaurant "de Zeebodem" Waar ook Rob en Joke van de Blue Passion en Willy en Marius van de Ecco aanschoven. Bij de prijsuitreiking besloot de wedstrijdleider dat de wisseltrofee, die eigenlijk aan de Touche of Destiny behoorde, dat de Piekant de prijs moest ontvangen wegens goed zeemanschap. De bemanning van de Piekant was er heel blij mee, maar vind nog steeds dat een persoon te water belangrijker is dan een wedstrijd.

Kortom het was weer een zeer geslaagd weekend met voornamelijk gezelligheid. Daar gaat het bij de BCN toch om.

 

 

 

Website Beneteau Club Nederland

De website heeft een beveiligingsstructuur waardoor alleen leden van BCN geautoriseerd zijn voor toegang tot de afgesloten gedeelten. Deze delen van de website worden pas na inloggen op de website zichtbaar. Er vindt een automatische check in het ledenbestand plaats. Dit maakt het mogelijk informatie op de site te zetten die alleen voor leden toegankelijk mag zijn.S

 

Nieuws
Fotoalbums 2011
Fotoalbums 2012
FotoAlbums 2013
FotoAlbums 2014
Fotoalbums 2015
Fotoalbums 2016
Fotoalbums 2017
Gehele Forum
Forum Evenementen
Forum Techniek
Forum Vraag en Aanbod
Forum Vaargebieden
Forum Niet Leden
Bestuur / Commissies
Beneteau First Documenten
Beneteau Oceanis Documenten
Lid worden
Contact formulier
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...