U bent hier: Home › Welkom

De Bénéteau Club Nederland

Voor en door Bénéteauzeilers.

 

Introductie
Bénéteau is, met een productie van 4500 jachten per jaar, de grootste fabrikant van zeiljachten ter wereld. Bénéteau produceert polyester jachten sinds 1964 en heeft sindsdien haar jachten steeds verder geperfectioneerd. De Bénéteau Club Nederland is de club van (potentiële) eigenaren van Bénéteau's die ervaringen en kennis met elkaar willen delen.

De club bestaat sinds het jaar 2000 en is een club voor en door leden. Passie wil je delen! Dit kunnen  reiservaringen zijn, samen wedstrijden varen, toertochten ondernemen, deelnemen aan evenementen of vaardigheden vergroten. Maar botenbezit is niet alleen een passie, het zijn ook; vreemde ervaringen, kleine en grote ongemakken, vragen en twijfels. Bij de BCN kom je erachter dat het niet alleen jou overkomt. Hier wissel je ervaringen uit over; heb jij ook die lekkage, ik kreeg de spi niet naar beneden, ik heb ‘s morgens geen warm water, de accu’s zijn zo snel leeg, ik lag opeens achterstevoren in de sluis, hoe loop je nou wacht tijdens de oversteek naar Lowestoft en waarom loopt jou boot nou harder dan de mijne?

Wil je je grenzen verleggen? Vind je zeezeilen een brug te ver? Wil je meer weten over de aanloop van Stavoren bij lager wal? Dan vind je bij de BCN genoeg mensen die deze ervaringen, tijdens evenementen of bijeenkomsten, met je willen delen.

Wordt nu lid van de Bénéteau Club Nederland en je krijgt 2x per jaar ons clubblad, toegang tot het ledendeel van de website en kan je deelnemen aan onze evenementen. Wil je eerst meer informatie over de BCN, vul dan het contactformulier in.

De vereniging BCN
Een aanzienlijk aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat alles georganiseerd wordt. Natuurlijk is er een bestuur dat uit minimaal 3 en maximaal uit 7 leden bestaat. Ook kennen we een wedstrijdcommissie die de wedstrijden in goede banen leidt en een evenementencommissie. Verder werken er vrijwilligers aan ons clubblad, de Après Voile.

Activiteiten van de BCN
Alle activiteiten woorden in overleg met de leden georganiseerd. Deze variëren per jaar maar jaarlijks komen in ieder geval terug;
•    De Nieuwjaarsborrel waarin we het nieuwe jaar inluiden tijdens de koude en bootloze maanden.
•    Een algemene ledenvergadering in maart.  Die telkens op een andere lokatie plaatsvindt en waaraan we meestal, een voor zeilers interessante, presentatie of rondleiding koppelen.
•    Rond Koningsdag de Koningstochten rond het IJsselmeer (Noord) en in de Zeeuwse wateren (Zuid).  Deelname kan voor de hele tocht maar ook voor delen hiervan.
•    De Bénéteaucup, deze wordt in samenwerking met de dealer, Nova Yachting  gereorganiseerd.
•    De Afsluittochten in Noord en in Zuid. Meestal eind september of begin oktober en gecombineerd met een steigerborrel, een “ontspannen” wedstrijd en een gezellig diner.

In de afgelopen jaren zijn o.a. ook de volgende  activiteiten georganiseerd;
•    Cursus boothandeling.
•    Vrouwenweekend.
•    Get Wet survivaltrainingen.
•    Werf bezoek aan de Bénéteauwerven in St. Gilles.

Natuurlijk probeert de BCN deze activiteiten zo betaalbaar als mogelijk te houden. Om die reden heeft de BCN ook een goedkope collectieve verzekering met de beste (op maat voor BCN) voorwaarden voor varen in binnen- en buitenland. Deze verzekering is ondergebracht bij een toonaangevende verzekeraar. Alles hierover vindt je hier "http://www.beneteaupolis.nl/"


Communicatie
De BCN heeft zijn eigen clubblad, de Après Voile, dat 2x per jaar uitkomt en ingaat op activiteiten die nog komen en verslag doet van evenementen die al geweest zijn.

De BCN heeft een eigen website. Deze website is deels openbaar en heeft een groot deel dat alleen voor leden toegankelijk is. Het ledendeel bevat o.a;
•    Een uitgebreide databank met technische en commerciële gegevens van alle zeilschepen sinds 1987. Een ideaal naslagwerk voor diegenen die een gebruikte Bénéteau hebben aangeschaft!
•    Een gebruikersforum waarin leden ervaringen, gegevens en foto’s uitwisselen en vragen kunnen stellen. Denk hierbij bijv. aan vaargebieden, techniek en internet aan boord en te koop en gevraagde onderdelen.
•    Een activiteitenkalender, verslagen van evenementen en fotoalbums.

De BCN heeft ook zijn eigen Facebookgroep waarop de leden gemakkelijk hun ervaringen en belevenissen kunnen delen en met elkaar in contact kunnen komen.


Lid worden?
Aanmelden kan eenvoudig op de website.
Het lidmaatschap kost jaarlijks €40,- en eenmalig  €6,- inschrijfgeld. 
 
 
 
Nieuws
Fotoalbums 2011
Fotoalbums 2012
FotoAlbums 2013
FotoAlbums 2014
Fotoalbums 2015
Fotoalbums 2016
Fotoalbums 2017
Gehele Forum
Forum Evenementen
Forum Techniek
Forum Vraag en Aanbod
Forum Vaargebieden
Forum Niet Leden
Bestuur / Commissies
Beneteau First Documenten
Beneteau Oceanis Documenten
Lid worden
Contact formulier
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...