BÉNÉTEAU CLUB NEDERLAND

Communicatie

 

Communicatie is voor een landelijke vereniging als de BCN van groot belang om de band tussen de leden en de vereniging en tussen de leden onderling in stand te houden. Natuurlijk is deelname aan georganiseerde evenementen de beste manier om het verenigingsgevoel te versterken en in stand te houden. Daarnaast zijn er heden ten dage natuurlijk ook nog de social media die een belangrijke rol spelen. Ook de BCN maakt daar gebruik van. We begrijpen dat het iedereen vrij staat hiervan gebruik te maken en ook dat er mensen zijn die helemaal geen behoefte hebben aan het gebruik van social media en die vooral niet de verplichting willen voelen overal op te moeten reageren en antwoorden.

 

2x Per jaar brengt de BCN haar clubblad, de Après Voile, uit. Dit magazine wordt gebruikt om verslag uit te brengen van clubevenementen en reisverslagen van leden. Ook andere algemene watersportinformatie die van belang is voor de leden wordt hierin geplaatst. De eerste uitgave van het jaar is een papieren uitgave die op het huisadres bezorgt wordt . De tweede uitgave is een digitale uitgave die per email verstuurt wordt. Het is mogelijk ook de eerste uitgave, i.p.v. op papier, digitaal te ontvangen. Een eenvoudig emailtje aan de redactie is voldoende om dat te regelen.

 
wwwmail
De BCN maakt voor communicatie naar en tussen de leden gebruik van de website www.beneteauclub.nl en e-mail.  Deze media worden hoofdzakelijk  door de vereniging, lees bestuur, gebruikt voor het verstrekken van informatie. De website wordt daarnaast ook gebruikt voor werving van nieuwe leden en het vergroten van de naamsbekendheid van de BCN.

 

rsz-facebookDaarnaast heeft de BCN een eigen Facebookgroep. Deze Facebookgroep is speciaal bedoelt voor het delen van ervaringen tussen de leden onderling. Natuurlijk maakt het bestuur ook gebruik van deze Facebookgroep om bijvoorbeeld evenementen extra onder de aandacht te brengen. Deze Facebookgroep is weliswaar een openbare groep waarin iedereen de berichten kan volgen maar je moet aangemeld zijn om actief te kunnen bijdragen in de groep. De Facebookgroep is openbaar om meer bekendheid te kunnen geven aan BCN. Heeft u zich al aangemeld?

 rsz-whatsapp-318-136418

Als laatste maakt de BCN gebruik van WhatsApp. We gebruiken WhatsApp met name tijdens evenementen en kunnen daarmee heel gericht communiceren met en tussen de deelnemers aan een specifiek evenement. Deze WhatsApp groepen worden ad hoc aangemaakt en na het evenement weer ontbonden.

 

Natuurlijk zorgen we er ten alle tijden voor dat die leden die niet over Facebook of WhatsApp beschikken toch de nodige informatie ontvangen en kunnen communiceren met de organisatie.