BÉNÉTEAU CLUB NEDERLAND

Afsluittocht

Afsluittocht

Geplaatst op 23-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Hoera, we mogen weer evenementen organiseren! Het eerste evenement hebben we al gelijk gepland, de afsluittocht of is opstarttocht een betere benaming? Hoe we de tocht ook noemen maakt niet uit maar het is de gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten, kennis te maken met nieuwe leden en een laagdrempellig wedstrijdje te varen. Ondanks dat het misschien wat kort dag is hopen we dat jullie nog een gaatje in jullie agenda hebben of wat kunnen schuiven om erbij te kunnen zijn.

 

We verzamelen op vrijdagavond 8 oktober in het zogenaamde 'kommetje' van Watersportvereniging Lelystad in de Houtribhaven in Lelystad. 's Avonds beginnen we met een steigerborrel waarbij we lekker bij kunnen kletsen. We spreken dan ook de tijd voor het palaver op zaterdagochtend af. Zaterdagochtend starten we ons wedstrijdje waarbij vooral gemoedelijk en sportieviteit de sleutelwoorden zijn. Zo halverwege de middag verwachten we iedereeen weer in de haven terug en is er alle gelegenheid om de wedstrijd met elkaar en bij elkaar op de boten te evalueren. 's Avonds genieten we, in de haven, van de culinaire kunsten van restaurant 'de Bras'. Dat alleen al is een reden om te komen! De maaltijd is op eigen kosten. Tijdens de maaltijd wordt ook de BCN trofee uitgereikt aan de beste of opmerkelijkste zeiler van de dag. Hopelijk schuift hij door naar een nieuwe eigenaar. Hoe laat het wordt ligt helemaal aan jullie zelf. Op zondag is iedereen weer vrij zijn eigen plan te varen.

 

Mocht je niet het hele weekend deel kunnen nemen dan is dat geen bezwaar en ben je toch van harte welkom. Voor de leden die niet op eigen kiel kunnen deelnemen is er altijd wel een plaatsje als opstapper op een van de aanwezige boten te vinden. Laat je dus niet tegenhouden!

 

Vanwege de planning vragen we je je zou snel mogelijk maar uiterlijk een week van te voren op te geven. Opgeven kan in antwoord op deze mail en we vragen je je naam, het aantal deelnemers en het type boot op te geven.