BÉNÉTEAU CLUB NEDERLAND

Koningstocht 2022, ook voor niet-leden.

Koningstocht 2022, ook voor niet-leden.

Geplaatst op 07-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Het is weer zover! Onze Koningstocht staat voor de deur. Dit jaar valt Koningsdag op een woensdag en we beseffen dat veel leden niet zomaar vrije dagen kunnen opnemen om deel te nemen aan onze Koningstocht. Daarom is de organisatie dit jaar anders en we hopen dat veel leden daardoor wel in de gelegenheid zijn minstens een deel van de tocht mee te varen en te beleven. We maken er een hop-on hop-off tocht van waarbij iedereen vrij is ergens aan te sluiten of de groep te verlaten. Het programma is om die reden ook niet helemaal in beton gegoten en we moeten gedurende de tocht wellicht wat improviseren maar dat maakt de tocht tegelijkertijd ook verrassender.

Zoals we in de vorige jaarvergadering hebben afgesproken, nodigen we dit jaar ook Beneteteau-eigenaren dit lid zijn van de Facebookgroup Beneteauclub Nederland uit, op eigen kosten, aan te sluiten bij de tocht. We hopen daarmee ons ledenaantal te laten groeien.

De planning is dat we op dinsdagavond 26 april verzamelen in de Buyshaven in Enkhuizen en bij voldoende aanmelding houden we daar 's avonds een steigerborrel. Op woensdag varen we naar Medemblik om op donderdag het IJsselmeer over te steken naar Hindelopen. Op vrijdag varen we vervolgens door naar Urk en vertrekken de zaterdag voor de laatste etappe naar de Marker Wadden om daar te kijken of de natuur al aan het ontluiken is. Op zondagochtend drinken we als afsluiting nog een kop koffie in het eilandpaviljoen en vertrekken daarna weer naar onze thuishavens.

Voor leden van de BCN komen liggelden voor eigen rekening en draagt de vereniging deels bij in de overige kosten. Voor niet-leden geldt dat zij geheel op eigen kosten deelnemen aan de tocht.

Wil je meevaren in de tocht stuur dan snel een berichtje naar eissimmocnetnemeneve.[antispam].@beneteauclub.nl . We willen graag ligplaatsen in de diverse havens reserveren en daarom willen we weten wanneer je denkt aan te sluiten en te vertrekken. Geef ook even de naam van de boot en lengte door. Als laatste vragen we om je mobiele telefoonnummer zodat we een whatsapp-groep voor de tocht kunnen maken. Dit laatste is belangrijk om details en of wijzigingen door te geven.