BÉNÉTEAU CLUB NEDERLAND

Koningstocht 2023 komt er aan!

Koningstocht 2023 komt er aan!

Geplaatst op 23-03-2023  -  Categorie: Algemeen

Het is weer zover! Onze Koningstocht staat voor de deur. Dit jaar valt Koningsdag op een donderdag en we beseffen dat veel leden niet zomaar vrije dagen kunnen opnemen om deel te nemen aan onze Koningstocht. In navolging van vorig jaar, is de organisatie ook dit jaar anders en we hopen dat veel leden daardoor wel in de gelegenheid zijn minstens een deel van de tocht mee te varen en te beleven. We maken er een hop-on hop-off tocht van waarbij iedereen vrij is ergens aan te sluiten of de groep te verlaten. Het programma is om die reden ook niet helemaal in beton gegoten en we moeten gedurende de tocht wellicht wat improviseren maar dat maakt de tocht tegelijkertijd ook verrassender.

De planning is dat we op woensdagavond 26 april verzamelen in de Buyshaven in Enkhuizen en daar houden we 's avonds een steigerborrel. Tijdens de steigerborrel bepalen we samen de volgende havens die we aan wilen lopen. Dit is afhankelijk van de wensen en natuurlijk de voorspelde wind. Om toch wat richting te geven is het idee dat we op het IJsselmeer willen beginnen en daarna, op zaterdagavond, willen eindigen op het Markermeer waar dan nog geen waterplanten zijn en het nog goed varen is. op zondagochtend sluiten we de tocht af en kan iedereen weer zijns weegs gaan.

Zoals gebruikelijk komen liggelden voor eigen rekening en draagt de vereniging deels bij in de overige kosten.

Wil je meevaren in de tocht stuur dan snel een berichtje naar eissimmocnetnemeneve.[antispam].@beneteauclub.nl. Als laatste vragen we om je mobiele telefoonnummer zodat we een whatsapp-groep voor de tocht kunnen maken. Dit laatste is belangrijk om details en of wijzigingen door te geven.